top of page
חיפוש

כמה עולה הוט טאב? הפרטים החשובים ביותר שצריך לדעת

  • תמונת הסופר/ת: adyafo
    adyafo
  • 15 ביולי 2023
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 10 במאי


בלי להיכנס עמוק לפרטים זה 55-65 אלף שקל לפני מע"מ.


חשוב להבין מה קונים ולא לרוץ ישר לשורה התחתונה. יש מספר מוגבל מאוד של יצרנים בארץ שעושים הכל מההתחלה ויש עוד כמה שמייבאים את המוצר ונשאר רק להרכיב. תכל׳ס' מה שהכי חשוב זה מים חמים, נקיים ומטוהרים.


למי שיש סבלנות להבין, הרי לכם כמה שאלות שחייבים לשאול כבר על ההתחלה וגם תשובות


איזה עץ?


סידר אדום קנדי, טיק בורמזי. המומלץ ביותר לדעתנו הוא סידר אדום והעובי המומלץ הוא 42 מ"מ.

מבחינת המחירים, טיק הכי יקר, סידר אדום פחות. מבחינת האיכות, כולם טובים. לדעתנו סידר אדום קנדי הכי יפה ועם ריח מאוד נעים לאורך הרבה שנים


איזה קוטר החבית ואיזה גובה?


קוטר החבית יכול להיות 160-250 ס"מ. הכל בהזמנה אישית. המחיר משתנה לפי קוטר וגובה.


לדעתנו גובה ברוטו של 110 ס"מ הוא הגובה הנכון ביותר. העומק הפנימי הוא 100 ס"מ וכאשר יושבים על הספסל הפנימי אשר גובהו 40 ס"מ, נשארים 60 ס"מ עד שפת המים. במצב זה הכתפיים בתוך המים, הראש בחוץ ואפשר גם לפרוס זרועות ולהניח על שפת החבית.


איך מחממים את המים?


ישנן שתי אפשרויות העובדות על חשמל.

אפשרות א' זה משאבת חום אינוורטר. היא עובדת בתפוקת חשמל של 11 קוט"ש אבל צורכת רק 1.6 קוט"ש ומשום כך נחשבת לחסכונית ויעילה ביותר.

משאבת חום ממוקמת 2-5 מטר מהחבית, המכונות נמצאות מתחת למדרגות עם גישה נוחה לתפעול.


אפשרות ב' היא חימום בעזרת גוף חימום. יש גופי חימום של 3קוט״ש ויש של 9 קוט"ש. גוף החימום קשור לבקר אלקטרוני ובעזרת פאנל קומפקטי ניתן לשלוט על טמפרטורה, תאורה וג׳טים. גוף חימום צורך יותר חשמל ומשום כך פחות חסכוני.

שתי האפשרויות טובות והשיקולים העיקריים הם צריכת החשמל והפער בהשקעה הראשונית. השיקול המשני הוא האם יש מקום להניח משאבת חום כיוון שגודלה כמנוע של מזגן 2.5 כ"ס.

מחיר משאבת חום גבוה ממחירו של גוף חימום בכמה אלפי שקלים אבל בגלל היעילות בצריכת החשמל יש מקום לשקול יתרונות וחסרונות.



איך שומרים על מים מטוהרים מחיידקים?


על מנת לשמור על מים נקיים וגם מטוהרים יש מספר דרכים. הדרך הראשונה, הפשוטה והיעילה ביותר היא בעזרת טבליית ברום שנמצאת בתוך זרם המים. מי שלא רגיש לברום, מסודר.

הדרך השנייה היא באמצעות מחולל אוזון ( אוזונטור). בזמן שהמים נמצאים בסחרור מופעל מכשיר חשמלי קטן שתפקידו לייצר גז אוזון ועל ידי כך חמצנים חופשיים. באמצעות חמצן חופשי מחוסלים החיידקים. ערך המערכת הוא סביב 1500שקל.

הדרך השלישית, מחולל אוזון בשילוב עם מנורת UV בעוצמה של 36 וואט. ערך המערכת 3200 שקל.



כמה חשמל זה צורך בחודש?


בכדי לענות על השאלה עשינו מספר ניסיונות במקומות שונים עם מונה חשמל דיגיטלי שמודד רק את צריכת החשמל של הוט טאב. חורף קיץ משמעותי לאבחון הצריכה כי הפרשי הטמפרטורה החיצוניים משתנים.


עם גוף חימום 200-400, עם משאבת חום 120-200



כמה תחזוקה?


לא הרבה תחזוקה אבל את המעט שצריך לעשות חשוב לעשות בזמן. פעם בשבועים יש לשטוף מסנן חול, פעם בחצי שנה להחליף מים ולנקות רשתות במשאבות, פעם בשנה לשמן את החבית מבחוץ בכדי לשמור על מראה רענן.


מה האחריות?


אחריות על העץ למשך 3 שנים. אחריות על מכונות, לפי אחריות יצרן.


איך השירות אחרי שמתקינים ומשלמים?


שירות טוב זה שם המשחק, כרגיל בכל עסק שמכבד את עצמו. אנחנו תמיד זמינים לבוא ולהסביר ולעזור גם בחלוף הזמן. הספקים שלנו מאוד ידידותיים ותמיד באים לעזרתנו בעת הצורך. מתאמים איתנו ונציג מגיע תוך כמה ימים. בעיות רבות נפתרות בשיחת טלפון.


איך שומרים את המים נקיים?


המים מסתחררים מספר שעות ביום, עוברים דרך מסנן חול וחוזרים לבריכה נקיים. משאבת הסחרור עובדת מספר פעמים ביום בספיקה של 6 קוב לשעה, מה שאומר שכל המים בחבית מתחלפים במשך 30-50 דקות עבודה, 10 פעמים ביום.

איזה סוג כיסוי יש?


כיסוי טרמי. הכיסוי שומר על חום המים וגם משמש כיסוי לחבית שלא תתלכלך מעלים. יש כיסויים בגדלים קבועים של 180/205/230 ס"מ קוטר. למידות מיוחדות יש צורך להזמין אצל מומחה העוסק בתפירה של כיסויים.

דגשים לכיסוי טוב: עובי הכיסוי חייב להיות 10 ס"מ לפחות, מבנה הכיסוי חייב להיות משופע מהמרכז החוצה, הקלקר חייב להיות אטום לספיגת מים, הבד/העור חייב להיות בעל הגנת UV, החצאית של הכיסוי לפחות 15 ס"מ, אבזמים לנעילה נגד ילדים קטנים.


סיכום קצר ומהיר


אם תשאלו אותנו, הוט טאב אידיאלי הוא בקוטר 200 ס"מ, גובה 110 ס"מ, מחומם עם משאבת חום, מטוהר במערכת משולבת של אוזון + מיינן נחושת, ממוקם בפינה מוצלת תחת עץ גדול.




 
 
 

Comentarios


תודה. נחזור אליך בהקדם

להזמנה או לקושיות, אנחנו כאן!

052-4886475

החורש 49 משגב דב

  • Facebook

כל הזכויות שמורות לאלי לוי - אדניות יפו

bottom of page